bilgisayar

Oda Bazında Ev Güvenlik İpuçları

Oda Bazında Ev Güvenlik İpuçları

Evlerimiz genel olarak güvenli bir yer olmasına rağmen, yeteri kadar dikkatli olmadığımızda veya kazalardan korumak için doğru önlemleri almadığımızda her zaman bazı riskler barındırır. 
İyi haber şu ki, sadece birkaç güvenlik adımını takip ederek evinizi tüm aile bireyleri için şimdi olduğundan daha korunaklı hale getirebilirsiniz.

Bu sebeple yazımızda yaşam alanınızın her noktasını olabildiğince güvenli kılmak için takip edebileceğiniz bir kılavuza yer verdik. 

İşte detaylar!

Banyo güvenliğini sağlamak için neler yapılmalı?

Musluk ve klozeti gözden geçirin 

Banyo musluklarını sızıntı veya damlama açısından kontrol edin. Kirli suyun tamamen boşaldığından ve temiz suyla yeniden doğru şekilde doldurduğundan emin olmak için klozetinizi test edin. 

Duş başlıklarını unutmayın

Her banyoda duşu açarak sıcaklık ve su basınç kontrolü yapın. Basınç düşükse, sorunu çözüp çözmediğini görmek için duş başlıklarını çıkarın ve temizleyin.

Boruları inceleyin

Borularınızın pas ve sızıntı belirtileri gösterip göstermediğini kontrol edin.  Söz konusu bir sorun varsa ortadan kaldırın.

Karolar ve derzler de önemli

Duş ve küvetin yanı sıra banyo karolarının arasında renk değişikliği küf veya küf belirtisi olmadığından emin olun.  Özellikle duvarların, kapıların ve zeminin birleştiği derzlerde delik veya çatlak olmaması gerektiğini unutmayın. 

Doğru tercihler düşmeleri önler

Ev kazalarının sıkça yaşandığı küvet veya duşlarda tutunma çubukları ve kaymaz banyo paspaslar kullanarak banyonuzu daha güvenli hale getirin.

​​Yatak odası güvenliğini sağlamak için neler yapılmalı? 

Yangın durumunda yatak odasından çıkmanızı sağlayacak bir kaçış planı oluşturun ve karşılaşabileceğiniz diğer acil durumları ele alın. 

Mum kullanmaktan kaçının

Rahatlatıcı etkisi oldukça cezbedici olsa da her an uykuya dalma riski taşıdığından yatak odanızda mum kullanmamaya özen gösterin. 

Mutfak güvenliğini sağlamak için neler yapılmalı?

Mutfak cihazlarının düzgün çalıştığından emin olun 

Mutfağınızda bulunan her cihaz hasar, yanlış kurulum veya eskime nedeniyle olası güvenlik tehlikelerine neden olabilir. Güvende kalmak için mutfağınızda kullandığınız her cihazın sağlıklı bir biçimde çalışıp çalışmadığını test edin. 

Davlumbazı kontrol edin

Yemek hazırlarken sıkça kullanılan davlumbazın ve fanın mutfağı tamamen havalandırıp havalandırmadığını gözlemleyin.  İlgili cihazların üzerlerinde yağ tabakası birikmediğinden emin olun ve havalandırma deliklerini silin.

Su filtrelerini gözden geçirin 

Kireç artığı nedeniyle olası tıkanmaları önlemek adına musluğunuzun su filtresini zaman zaman kontrol ederek tıkalı olmadığından emin olun.  

Prizlere aşırı yükleme yapmayın

Isınma ve kısa devre nedeniyle elektrik kontağından çıkabilecek olası yangınların önüne geçmek için aynı prize birçok üçlü priz takarak 4 -5 tane elektrikli aleti birden çalıştırmaktan kaçının. Mümkünse topraklı prizler kullanılmayı tercih edin. 

Lavabonuzu kontrol edin

Mutfak lavabosundaki giderlerde tıkanma ve birikme olmadığından emin olun. Küf oluşumuna sebebiyet vermemek adına mevcut sızıntılar olup olmadığını belirlemek için lavabonun altını düzenli olarak kontrol edin.

Bir yangın söndürücü satın alın

Pişirme ekipmanları ve elektrik kontağı kaynaklı yangınları önlem için bir yangın söndürücü satın alarak kolay ulaşılabilir bir noktada bulundurun. Evdeki herkese yangın söndürücüyü nasıl kullanması gerektiğini öğretin.

Dolap ve çekmece kapaklarına güvenlik mandalları takın

Küçük çocuklarınızın temizlik maddeleri veya bıçak gibi tehlikeli ev eşyalarına erişemediğinden emin olun. Tehlikeli maddelerin bulunduğu dolap ve çekmece kapaklarında emniyet mandalları veya kilitler kullanın.

Duman ve karbon monoksit dedektörlerini düzenli aralıklarla test edin

Mutfağınızda yangın ve karbon monoksit dedektörü bulunuyorsa her ikisinin de düzgün çalıştığından ve doğru algılamayı engelleyebilecek toz içermediğinden emin olun. Şayet gerekliyse pillerini değiştirin.  

Koridor güvenliğini sağlamak için neler yapılmalı?

Halı ve kilimlerin kaymasını engelleyin

Koridorunuzdaki halı ve kilimleri yerinde tutmak için altlarına kaymaz paspaslar veya yapışkan bant ekleyerek takılma sonucu yaşanabilecek düşmeleri önleyin.

Gece lambaları kullanın

Yeterince aydınlanmayan karanlık koridorlardan tökezlemeden güvenli geçiş yapabilmek için ilgili alana gece lambaları ekleyin. 

Tüm yaşam alanının güvenliğini sağlamak için ekstra hangi önlemler alınabilir? 

Değerli eşyalarınız için bir envanter oluşturun

Değerli eşyalarınızı içeren kapsamlı bir envanter oluşturun. Bu, hasar veya hırsızlık nedeniyle bir sigorta talebinde bulunmanız gerektiğinde size hem zaman kazandıracak hem de stresinizi azaltacaktır.

Yangına dayanıklı bir kasa satın alın

Doğum sertifikaları, mali kayıtlar benzeri önemli belgelerinizi, kıymetli koleksiyon parçalarınızı ve mücevherlerinizi kaybolmamaları veya olası bir yangından zarar görmemeleri için yangına dayanıklı bir kasada muhafaza edin.  

​Yangın alarmınız ve karbon monoksit dedektörünüz evininizin her noktasında etkili olmalı​

Evinizin her katında yangın alarmı ve karbon monoksit dedektörü bulunmalıdır. Söz konusu dedektörlerin salon ve mutfağa ek olarak, yatak odası, oturma odası gibi evin her alanında etkin olduğundan emin olun.

Pencere ve kapı kilitlerini kontrol edin

Evinizdeki tüm pencerelerin ve dış kapının kolayca açılıp güvenli bir şekilde kilitlendiğinden emin olun.Güvenli bir yaşam dileğiyle…

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medya'da Paylaş:
Ücretsiz Teklif Alın

Formumuzu doldurun, en kısa sürede sizinle iletişime geçerek, ihtiyacınıza en uygun güvenlik çözümlerini ücretsiz olarak belirleyelim.

Aydınlatma Metni kapsamında Kimlik ve iletişim bilgilerimin Securitas Alarm İzleme ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. tarafından bildirdiğim iletişim kanalları üzerinden iletişim bilgilerime tanıtım, kampanya, reklam, promosyon gibi içeriklere sahip ticari elektronik iletiler gönderilmesi amacıyla işlenmesine ve bununla sınırlı olarak hizmet alınan üçüncü taraflar ile paylaşılmasına